Piacra lépés segítése

Fókuszban az Észak-magyarországi régió helyi termékeinek és értékeinek népszerűsítése és az ezekre épülő társadalmi, gazdaságfejlesztési folyamatok elindítása

A szociális foglalkoztatók értékesítési lehetőségeit és hatékonyabb piaci megjelenését jelentősen növeli a hálózatba szerveződés. Az észak-magyarországi régióban található helyi értékek és termékek népszerűsítését, valamint az ezekre épülő társadalmi és gazdaságfejlesztési folyamatok elindítását helyezzük a középpontba. Hálózatunk tagjai nem tömegcikkek gyártására, hanem magas minőségű termékek előállítására vállalkoznak. Célunk, hogy a régióban fellelhető és megvalósítható terveket támogassuk, a termékek hatékonyabb előállítását ösztönözzük, elősegítésük a helyi cégek piacra jutását, a gazdaságok fejlesztését és ezen keresztül a hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatását.

A fenntarthatósághoz már nem elég a társadalmi cél, szükséges, hogy a szociális vállalkozások rátaláljanak a megfelelő piaci igényre is. Mivel a társadalmi vállalkozások pozitív változásokat idézhetnek elő és innovatív megoldásokat hozhatnak a térség életébe, ezért olyan összefogásra és együttműködésre van szükség, amely segíti az ilyen típusú szociális gazdaság megteremtését és továbbfejlesztését. Ezzel a szándékkal alakult meg a Kézfogás Klaszter. A társadalmi vállalkozások működésének elősegítésében ugyanis kiemelt szerepe van azoknak a szervezeteknek és a társadalmi felelősségvállalásban élen járó vállalatoknak, cégeknek, amelyek üzleti tapasztalataikkal és programjaikkal támogatni tudják a szociális ágazatban működő vállalkozásokat.

Ezen célok mentén elősegítjük a tagok közötti együttműködést, valamint a közös feladatvállalást a nagyobb projektekben való sikeres részvétel érdekében. A közösség tagjai folyamatos párbeszédet tartanak fenn egymással, egyeztetnek a tervekről, a problémákról, közös irányokat és célokat határoznak meg.

A klaszterhez csatlakozás előnye, hogy ugyanazon térben közösen tudunk gondolkodni és egymást segítve dolgozni. Elsősorban olyan partnerek jelentkezését várjuk, akik a fejlődést és a szakmaiságot elősegítő ötleteikkel és javaslataikkal támogatják törekvéseinket, és azonosulni tudnak céljainkkal.

Szeretne velünk együttműködni?

Ha olyan terméke, szolgáltatása, vállalkozása van, mellyel kölcsönösen segíthetjük egymást, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel